De mooiste Nationale Parken van AMERIKA

                                                  

Met een tweede hands Volkswagencampertje trekken we vanuit Toronto in Canada naar het Wilde Westen van de Verenigde Staten van Noord-Amerika. Ons doel is een bezoek te brengen aan de fameuze natuurparken, waarmee Amerika zo rijkelijk bedeeld is. 

Van deze prachtige reis van drie maanden hebben wij een boeiende audio-visuele reisreportage gemaakt. Het gehele programma is avondvullend en geeft een compleet en schitterend beeld van de fantastische natuurparken van de V.S. en de mogelijkheden, die er voor reizigers zijn.

1. Vanuit Toronto naar Zuid-Dakota
We rijden door de vlakke, kale prairies van South-Dakota en belanden in het heuvelland van de Badlands, zien grote kuddes bizons en bezoeken het beroemde Mount Rushmore met de gigantisch afbeeldingen van vier presidenten en Crazy Horse, wat de Indiaanse tegenhanger van Mount Rushmore moet worden. 
2.Yellowstone
Een legendarisch park met een fantastische natuur: spuitende geysers, pruttelende modderpotten, bulderende watervallen en kleurrijke waterpoelen.
3. Naar Grand Teton en het Dinosaur National Monument
Een prachtig berggebied met mooie wandelmogelijkheden. Ook maken we hier een rafttocht op de Snake-river. Dan trekken we verder zuidwaarts en bezoeken een interessant Museum met de overblijfselen van dinosaurissen. Als we tenslotte de grens met Utah passeren verandert het landschap dramatisch.
4. Naar Arches en Canyonlands
In Arches, in de staat Utah, vinden we de grootste verzameling van gigantische natuurlijke, rode zandsteenbogen ter wereld. U ziet een prachtige collectie van dit bijzondere natuurverschijnsel. Daarna trekken we naar Canyonlands, een grote rode vlakte met diepe canyons en ravijnen.
5. Mesa Verde
Nu komen we echt in Indianenland en bezoeken rotswoningen van zo’n 1000 jaar geleden, zien de prachtige Natural Bridges en lopen door het onwaarschijnlijke filmdecor van Monument Valley.
6. Bryce en Zion
Vele bezoekers vinden dit de meest bijzondere nationale parken. De reportage geeft een impressie van de ongelooflijke en kleurrijke Bryce Canyon, met zijn bizarre rotstorens. Hoe heeft moedertje natuur dit zo kunnen samenstellen? Zion is een oase in het droge zuiden met een schitterende natuur, die wij fotografeerden in het prachtig kleurig decor van de herfst.
7. Grand Canyon
Dit grote wonder der natuur kan natuurlijk niet ontbreken in een serie over de mooiste nationale parken. We staan aan de rand van de grootste Canyon ter wereld, kijken in de diepe kloof en dalen daarin af. We maken de zonsopgang en ondergang mee en verbazen ons over dit prachtige landschap.
8. Las Vegas
Een heel bijzondere, kleurrijke impressie van deze gekke sprookjesstad, die u beslist niet snel zult vergeten! 

NP USA 004-1-1 (Custom) NP USA 014 (Custom) NP USA 019 (Custom)
NP USA 020-1-1 (Custom) NP USA 025 (Custom) NP USA 026 (Custom)